het logo van de ewvv

Het bestuur de vereniging

Bas Stolwijk, ringencommissaris

Even voorstellen: Ik ben Bas Stolwijk geboren in 1981 en woon in Wagenberg samen met mijn vriendin.
Van huis uit heb ik eigenlijk niets meegekregen over vogels. De interesse voor dieren was altijd wel aanwezig en we hebben dan ook diverse huisdieren gehad. Op een gegeven moment wou mijn jongere broer een vogel. Dit leek mij ook wel wat dus allebei een grasparkiet. Een aantal jaren later wilde ik ook met vogels gaan kweken maar mijn ouders vonden dit maar niks. Toen zij een keer samen op vakantie waren tijdens mijn vaders verjaardag besloot ik hem een mooi cadeau te geven …. Een volière!!
S’morgens uit bed keken ze wel wat verschrikt op toen ze de volière in de tuin zagen. Inmiddels ben ik al een tijdje uit huis maar de kooi staat er nog steeds dus zo erg vonden ze het niet.

Eenmaal woonachtig in Wagenberg is er een andere kooi gebouwd en ben ik wat serieuzer gaan kweken met verschillende vogels. In 2003 ben ik lid geworden van EWVV, een mooie vereniging waar veel kennis en gezelligheid aanwezig is. De diverse tripjes en lezingen maken dit dan ook compleet. In 2006 ben ik gevraagd om in het bestuur te komen. Na een poosje te hebben aangekeken hoe alles in zijn werk gaat heb ik in 2009 het stokje van Dre de Peijper overgenomen als ringencommissaris.
Ik hoop nog vele jaren met vogels bezig te kunnen zijn en verschillende soorten te kunnen kweken.

Met vriendelijke groeten, Bas Stolwijk

Terug